01-07-2009 18:33
Avocado ze śmietaną
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 3 duże dojrzałe awokado
- cukier do smaku
- 1 szklanka gęstej śmietany (lub twarożku)
- odrobina rumu
- bita śmietana i cząstki awokado do dekoracji
Przepis
Pokrój awokado wzdłuż na połówki, usuń pestki (nie wyrzucaj ich). Wyjmij miąższ z połówek awokado i rozgnieć go widelcem. Dodaj nieco cukru do smaku, wymieszaj ze śmietaną lub twarożkiem. Przełóż do miski, do masy ponownie włóż pestki awokado. Szczelnie przykryj i wstaw do lodówki (dzięki pestkom masa nie straci ładnego zielonkawego koloru, trzeba tylko pamiętać, aby do środka nie dostawało się powietrze). Przed podaniem ozdób krem bitą śmietaną i cienko pokrojonymi cząstkami awokado.
Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.