Przepis na słodką kolację. Banany smażone w cieście kokosowym
Przepis
Banany smażone w cieście to popularna azjatycka przekąska. Przepis nie jest trudny, a składniki znajdziecie w najbliższym sklepie spożywczym. Smażone banany smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. W wersji na bogato możecie do nich podać sos czekoladowy. Dzieciaki będą się ustawiać w kolejce z talerzami!
3.0
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
- Banany obierz ze skórki, odetnij i odrzuć po 5 mm miąższu z obu końców. Następnie poprzekrawaj banany wzdłuż na połówki, a potem każdą połówkę przekrój jeszcze w poprzek na dwie równe części.
- Każdą cząstkę banana oprósz cynamonem, obtocz w przygotowanym cieście i smaż około 5 minut na rozgrzanym maśle.
- Ułóż na talerzu lub podaj w miseczce.
- Doskonale smakuje jako gorący deser, można też podać je na słodką kolację.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Przepis na słodką kolację. Banany smażone w cieście kokosowym
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.