01-07-2009 18:15
Spaghetti z sosem z pietruszki
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 50 dag spaghetti
- sól
- Sos: 7-8 dag posiekanej natki
- 2 ząbki czosnku
- po 4 dag uprażonych orzeszków pinii i płatków migdałowych
- 6-7 dag startego parmezanu
- 150 ml dobrej oliwy
- sól
- pieprz
Przepis
Ugotuj makaron w osolonej wodzie (możesz dodać trochę oliwy). Zmiksuj składniki sosu (oprócz oliwy i przypraw), przełóż do miski i ucieraj drewnianym tłuczkiem, aż powstanie jednolita masa. Powoli, stale ucierając, wlewaj oliwę. Przestań dodawać oliwę, gdy otrzymasz spójną pastę. Przypraw do smaku. Makaron przełóż na talerze, wymieszaj z sosem.
Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.