Trwa ładowanie...
d2tb3p4
01-07-2009 18:04

Owoce w śmietanie na biszkopcie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2tb3p4
Składniki
  • 1 szklanka mąki
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 litra śmietany kremówki (najlepiej 36%)
  • 2 śnieżki
  • 2 kiwi
  • 3 banany
  • powidła śliwkowe
  • 1/3 tabliczki czekolady gorzkiej
  • 1 i 1/2 łyżki kakao
  • tłuszcz do posmarowania brytfanki
  • bułka tarta do posypania brytfanki
Przepis

Ciasto: Jajka z cukrem utrzeć na gładką masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wylewamy na brytfankę uprzednio wysmarowana tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok.30 minut w piekarniku na 180?C. Masa: Śnieżkę ze śmietaną ubić na sztywną masę. Masę śmietanową podzielić na dwie części: 2/3 masy wymieszać delikatnie z pokrojonymi w kostkę owocami, 1/3 masy wymieszą z kakao. Upieczone ciasto przekroić na dwie części i obie posmarować powidłami. Na pierwszą część (dolną) ciasta wyłożyć masę z owocami, przykryć ją delikatnie drugą częścią ciasta (ciasto na wierzchu ma być posmarowane powidłami) i wyłożyć na to drugą cześć - masę z kakao. Całość posypać startą gorzką czekoladą. Ciasto można schłodzić w lodówce ok.2 godzin.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tb3p4
d2tb3p4
d2tb3p4
Więcej tematów
d2tb3p4