Trwa ładowanie...
deyqm6l
01-07-2009 17:54

Biszkopt warszawski z truskawkami

Przepis
2.5
(2 głosy)
Oceń:
deyqm6l
Składniki
  • 20 dag masła
  • 16 dag cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • 20 dag mąki pszennej i 4 dag ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 dag truskawek
Przepis

Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, kolejno wbijaj jajka. Do gładkiej masy przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. Gdy składniki się połączą, przełóż ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy o boku 20 cm, posyp oczyszczonymi truskawkami. Piecz 45 minut w temp. 170°C. Ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
deyqm6l
deyqm6l
deyqm6l
Więcej tematów
deyqm6l