01-07-2009 17:19
Ciastka maślane
Przepis
2.8
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- -100 g masła
- -200 g cukru
- -1 jajo
- -1 laska wanilii
- -2 łyżki brandy
- -280 g mąki
- -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- -szczypta soli
Przepis
Ubić mikserem masło z cukrem. Rozciąć laskę wanilii i zeskrobać nożem czarne nasionka. Dodać do masła razem z jajem i brandy. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać do masy maślanej i miksować krótko, tylko aż składniki się połączą. Podzielić na dwa placki, zawinąć w folię i schłodzić. Rozwałkować, aby miały grubość 3 mm, wyciąć kształty i ułożyć na natłuszczonym pergaminie. Piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Ciastka nie powinny zbrązowieć
Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.