Trwa ładowanie...
d35ptwa
28-06-2009 16:51

Bawole oczy

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d35ptwa
Składniki
  • BISZKOPT
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki krupczatki
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • PODSTAWA
  • 3 ŻÓŁTKA
  • 1 kostka margaryny
  • 3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • powidła
    • MASA
  • 1/2 litra mleka
  • łyżka mąki zwykłej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • cukier waniliowy
  • 4 łyżki cukru
  • kastka masła
Przepis

Upiec biszkopt
Podstawa - margarynę posiekać, dodać wszystkie składniki prócz kakao. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Białe ciasto rozwałkować na blachę i posmarować powidłami a z ciemnego formować kulki o średnicy 2 cm, i układać tak aby wystarczyło na całą blachę. Upiec
Masa - z mleka odlać 1/2 szklanki i wymieszać w nim mąkę. Resztę zagotować z cukrem i wlać mąkę. Wystudzić. Rozmiksować kostkę masła i stopniowo dodawać budyń, całość jeszcze Chwilkę miksować. Masą smarujemy upieczoną podstawę ciasta. Biszkopt ponczujemy i nakładamy na masę. Wierzch biszkoptu smarujemy powidłami i oblewamy polewą. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Przepis dodał użytkownik asieeenka03

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35ptwa
d35ptwa
d35ptwa
Więcej tematów
d35ptwa