28-06-2009 16:08
Grzybki "lamieszki"
Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1/2 kg mąki pszennej
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 1 białko
- troszkę maku
- polewa czekoladowa
Przepis
1/ z mąki margaryny i śmietany zagnieść ciasto, zostawić na 1 godzinę w
lodówce
2/ po schłodzeniu rozwałkować jak na makaron, szklanką wziąć parzystą
liczbę krążków.
3/ połowę krążków upiec na wierzchu foremek do babeczek. W pozostałej
części krążków zrobić po środku dziurki (np zakrętką od butelki) i upiec
na blaszce.
4/ z odpadów po wycinaniu krążków zrobić korzonki grzybków, jeden
koniec maczać w białku a potem w maku i upiec.
5/ po wystudzeniu nadziewamy kremem wkładamy korzonki i smarujemy
czapeczkę grzybka polewą
Przepis dodał użytkownik asieeenka03
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.