Trwa ładowanie...
d2wxbgh
28-06-2009 15:59

Kotlety mielone z pieczarkami

Przepis

dzięki pieczarkom kotlety stają się bardzo soczyste. Przygotowane w ten sposób kotlety można także udusić w sosie pomidorowym. Świetnie smakują podane z ryżem i kiszonymi ogórkami.

d2wxbgh
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123
Źródło: 123
Składniki
  • 0,5 kg mielonej wieprzowiny
  • 10 dag pieczarek
  • 1 czerstwa bułka
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 40 g tartej bułki
  • sol
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
Przepis

Do mięsa dodać obrane i posiekane pieczarki oraz namoczona w mleku i odciśnięta bułkę. Dodać drobno pokrojona pietruszkę, posiekana i przyrumieniona cebulkę, jajko, sol, pieprz i dokładnie wyrobić. Kotlety obtoczyć w tartej bułce i smażyć po 5 min z każdej strony.

Przepis dodał użytkownik asieeenka03

Kotlety mielone z pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wxbgh
d2wxbgh
d2wxbgh
d2wxbgh
Więcej tematów
d2wxbgh