Trwa ładowanie...
d45yv10
28-06-2009 14:12

Czekoladowe croissanty

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d45yv10
Składniki
  • 12 DAG DESEROWEJ CZEKOLADY
  • 1 OPAKOWANIE MROŻONEGO CIASTA FRANCUSKIEGO 25 DAG
  • 1 ŻÓŁTKO
  • 1 ŁYŻECZKA ŚMIETANKI KREMÓWKI
Przepis

Osiem dag czekolady poŁamaĆ na kawaŁki. Kilka z nich zetrzeĆ na grubej tarce na wiÓrki. PozostaŁą czekoladĘ roztopiĆ w gorącej wodnej kąpieli. Ciasto francuskie pokroiĆ na 8 trÓjkątÓw.
KawaŁeczki poŁamanej czekolady uŁoŻyĆ na szerszej czĘści tr.ÓjkątÓw, zwinąĆ w rogaliki. ŻÓŁtko wymieszaĆ ze śmietaną, posmarowaĆ rogaliki.
Piec 15-20 minut w temp. 200 c. Roztopioną czekoladą udekorowaĆ wystudzone croissanty, na koniec posypaĆ wiÓrkami kokosowymi

Przepis dodał użytkownik asieeenka03

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45yv10
d45yv10
d45yv10
Więcej tematów
d45yv10