Trwa ładowanie...
d42xgfj
22-06-2009 23:11

Papryka marynowana

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
d42xgfj
Składniki
  • papryka kolorowa 1 kg
  • ocet 0.5 szklanki
  • woda 2.5 szklanki
  • czosnek 5 ząbków
  • cebula 2 sztuki
  • sól 1 łyżka
  • cukier 1 łyżka
  • ziele angielskie kilka ziarenek
  • gorczyca kilka ziarenek
  • liść laurowy 3/4
  • pieprz kilka ziarenek
Przepis

Strąki kolorowej papryki pokroimy na kawałki, i wrzucamy do wrzącej wody.Gotujemy pod przykryciem 3-5 minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
Następnie układamy strąki w umytych i wyparzonych słojach, przekładając je czosnkiem pokrojonym na połówki i cebulką pokrojoną w krążki.
ZALEWA:
Zagotować wodę z octem, dodając sól, cukier, ziarna ziela ang., gorczycy, pieprzu, liście laurowe.
Przygotowaną zalewą zalać ułożoną w słoikach paprykę.
Szczelnie zakręcić słoiki i zaraz pasteryzować przez 15 - 20 minut

Przepis dodał użytkownik coco_rosie

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d42xgfj
d42xgfj
d42xgfj
Więcej tematów
d42xgfj