zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-06-22

Sos grzybowy z suszonych grzybów

coco_rosie
przepis lubi: 0 osób 0/5 1 głos
Tagi: Sosy i dipy
Składniki
  • grzyby suszone 1 garść
  • woda 1 szklanka
  • śmietana 3 łyżki
  • cebula 1 średnia
  • sól
  • pieprz
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Grzywy zalewamy na noc wodą, następnego dnia w tej wodzie gotujemy. Kiedy są już miękkie wyjmujemy z wywaru i kroimy na mniejsze kawałeczki. W międzyczasie podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę. Jak się zeszkli wrzucamy pokrojone grzyby, wlewamy pozostały wywar. Dusimy jeszcze moment. Dodajemy rozmieszaną z odrobiną wody śmietaną. Doprawiamy do smaku i jasny sos grzybowy gotowy :)

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Naleśniki, Makowiec, Dania z ziemniaków, Rogaliki, Mięso mielone, Ciasta na zimno, Szarlotka, Śledzie w oleju, Śledzie po kaszubsku, Sałatka gyros, Śledzie przepisy, Pierogi, Desery, sernik na zimno, Knedle, Sałatka, Kurczak, Barszcz czerwony, Blok czekoladowy, Placuszki