zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-06-22

Sos grzybowy z suszonych grzybów

coco_rosie
przepis lubi: 0 osób 0/5 1 głos
Tagi: Sosy i dipy
Składniki
  • grzyby suszone 1 garść
  • woda 1 szklanka
  • śmietana 3 łyżki
  • cebula 1 średnia
  • sól
  • pieprz
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Grzywy zalewamy na noc wodą, następnego dnia w tej wodzie gotujemy. Kiedy są już miękkie wyjmujemy z wywaru i kroimy na mniejsze kawałeczki. W międzyczasie podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę. Jak się zeszkli wrzucamy pokrojone grzyby, wlewamy pozostały wywar. Dusimy jeszcze moment. Dodajemy rozmieszaną z odrobiną wody śmietaną. Doprawiamy do smaku i jasny sos grzybowy gotowy :)

Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Makowiec, Sałatka, Szarlotka, Desery, Sałatka gyros, Blok czekoladowy, Mięso mielone, Pierogi, Knedle, Ciasta na zimno, Śledzie przepisy, sernik na zimno, Kurczak, Śledzie po kaszubsku, Śledzie w oleju, Placuszki, Dania z ziemniaków, Naleśniki, Barszcz czerwony, Rogaliki