Trwa ładowanie...
d44xeep
07-06-2009 09:00

Szarlotka bez pieczenia

Przepis
4.0
(21 głosów)
Oceń:
d44xeep
Składniki
  • Kg kwaśnych jabłek
  • 20 dag biszkoptów
  • 2 opak galaretki morelowej
  • 15 dag cukru
  • 200 ml kremówki
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag migdałów
  • sok z cytryny
  • goździki
Przepis

Ze szklanki wody, cukru, kilku goździków i soku z cytryny ugotować syrop. Jabłka obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Włożyć do syropu, gotować 5 minut. Wyjąć, osączyć. Z syropu wyjąć goździki, dolać 1,5 szklanki wrzątku, wsypać galaretki i wymieszać. Gdy galaretka zacznie tężeć, dodać 1/2 kremówki, jabłka, rodzynki i posiekane migdały. Do wyłożonej pergaminem tortownicy nakładać na przemian warstwy masy jabłkowej i biszkoptów. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje, wyjąć i udekorować bitą śmietaną, biszkoptami i jabłkami.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44xeep
d44xeep
d44xeep
Więcej tematów
d44xeep