07-06-2009 08:52
Jabłecznik po amerykańsku
Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 kg jabłek
- cukier puder
- 3 szklanki mąki
- 3 jaja
- 2 szklanki cukru
- 1,5szklanki oleju
- 2 łyżeczki sody
- po 2 łyżeczki kakao i cynamonu
- garść rodzynek
- garść orzechów włoskich
Przepis
Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Jajka utrzeć z cukrem, dolewać stopniowo olej (stale ucierając). Do gotowej masy wsypać mąkę, sodę i kakao. Wymieszać. Dodać rodzynki i orzechy. Starannie utrzeć, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Na końcu połączyć masę z jabłkami. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 45 minut w temp 180stC. Posypać cukrem pudrem
Przepis dodał użytkownik misia13
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.