02-06-2009 11:45
Ryba po grecku
Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 0,5kg filetow dowolnej ryby
- puszka koncentratu pomidorowego
- 2 srednie cebule
- 30dag marchwi
- 15dag pietruszki
- sol, pieprz
- cytryne
- seler
- kostka rosolowa
- olej
Przepis
Filety kroimy na kawalki i smazymy. Nastepnie ukladamy na polmisku. Marchew, pietruszke, seler ucieramy na tarce o grubych oczkach, a cebule drobno posiekamy. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i dusimy na malym ogniu. Do miekkich warzyw dodajemy kostke rosolowa i koncentrat pomidorowy rozmieszany z woda i dusimy jeszcze 15min. Pieprzymy i solimy do smaku i dodajemy odrobine soku z cytryny. Goracym sosem zalewamy filety i studzimy.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.