Trwa ładowanie...
d12n9ys
02-06-2009 11:45

Ryba po grecku

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d12n9ys
Składniki
  • 0,5kg filetow dowolnej ryby
  • puszka koncentratu pomidorowego
  • 2 srednie cebule
  • 30dag marchwi
  • 15dag pietruszki
  • sol, pieprz
  • cytryne
  • seler
  • kostka rosolowa
  • olej
Przepis

Filety kroimy na kawalki i smazymy. Nastepnie ukladamy na polmisku. Marchew, pietruszke, seler ucieramy na tarce o grubych oczkach, a cebule drobno posiekamy. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i dusimy na malym ogniu. Do miekkich warzyw dodajemy kostke rosolowa i koncentrat pomidorowy rozmieszany z woda i dusimy jeszcze 15min. Pieprzymy i solimy do smaku i dodajemy odrobine soku z cytryny. Goracym sosem zalewamy filety i studzimy.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12n9ys
d12n9ys
d12n9ys
Więcej tematów
d12n9ys