Trwa ładowanie...
d4mbcp8
24-05-2009 18:22

Kalafiorowa ze śmietaną

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d4mbcp8
Składniki
  • Składniki:
  • 1 kalafior,
  • 4 ziemniaki,
  • 3 marchewki,
  • koperek,
  • kostka warzywna Winiary,
  • maggi,
  • śmietana .
Przepis

Sposób wykonania:
Kalafior dzielimy na malutkie różyczki i płuczemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę. Marchew obieramy i kroimy. Koperek kroimy. Do garnka wlewamy zimną wodę, dodajemy kostkę warzywną oraz ziemniaki, kalafior i marchew. Można też włożyć gałązkę koperku. Gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy warzywa są już miękkie, dodajemy pokrojony koperek . Doprawiamy śmietaną oraz do smaku solą i maggi.Na drugie danie możemy podać pierogi z mięsem.

Przepis dodał użytkownik dora_kg

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4mbcp8
d4mbcp8
d4mbcp8
Więcej tematów
d4mbcp8