24-05-2009 18:11
Kulki rybne
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- ? filety ryby słodkowodnej 1 kg
- ? natka pietruszki posiekana 1 łyżka
- ? jajka 2 sztuki
- ? cebula 1 sztuka
- ? bułka tarta 2 łyżki
- ? mąka pszenna 3 łyżki
- ? sól do smaku
- ? pieprz do smaku
Przepis
Sposób przyrządzenia:
Filety zemleć w maszynce, dodać jajka, natkę, posiekaną cebulę oraz bułkę tartą, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, połączyć. Formować z masy małe kulki i obtaczać je w mące. Wrzucać do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować około 5 minut. Podawać z sosem do ryb.
Czas przygotowania: 45 min,
Przepis dodał użytkownik dora_kg
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.