Trwa ładowanie...
d3vz47j
22-05-2009 19:18

AMBASADOR

Przepis
4.1
(7 głosów)
Oceń:
d3vz47j
Składniki
  • Ciasto:
  • - szklanka mąki, 6 jajek,
  • - szklanka cukru,
  • - torebka kisielu cytrynowego,
  • - łyżeczka proszku do pieczenia,
  • Masa:
  • - 2 kostki masła,
  • - 1 i 1/2 szklanki cukru,
  • - 7 żółtek,
  • - 3 łyżki kakao,
  • - 3 szkl. mleka,
  • - 2 torebki budyniu waniliowego,
  • - puszka brzoskwiń,
  • - tabliczka gorzkiej czekolady.
Przepis

Przyrządzanie:
Jajka ubić z cukrem na parze. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kisiel. Dokładnie wymieszać. Piec 40 minut w temp. 180 st. C. Dwie i pół szklanki mleka zagotować z cukrem. Rozmącić żółtka, wymieszać z resztą mleka i budyniem, wlać do gotującego się mleka. Do utartego masła dodać ostudzoną masę. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i pół tabliczki czekolady, do drugiej pokrojone brzoskwinie.
Nasączyć biszkopt sokiem z brzoskwiń i przełożyć kremami.

Przepis dodał użytkownik grajka888

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vz47j
d3vz47j
d3vz47j
Więcej tematów
d3vz47j