Trwa ładowanie...
d3tjzh2
08-12-2021 10:22

Rosół koreański. Ten smak zapamiętasz na długo

Przepis

Na bazie tradycyjnego rosołu możesz przygotować ni tylko zupę pomidorową czy ogórkową. Odpowiednio doprawiony i podany z podsmażonymi warzywami i mięsem zamieni się w pyszną zupę w azjatyckim stylu. Spróbujcie koniecznie.

d3tjzh2
3.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©Kaori - stock.adobe.com
Składniki
  • 3 szklanki rosołu z kurczaka
  • 25 dag polędwicy wołowej
  • 2 cebule dymki
  • 10 dag pieczarek
  • 1 marchewka
  • 2 łyżeczki ziarna sezamowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • imbir
  • sól
  • olej do smażenia
Przepis
  • Mięso pokroić na cienkie długie paski. Dodać sos sojowy, obraną i pokrojoną dymkę (razem ze szczypiorkiem), sezam oraz umyte i drobno posiekane pieczarki.
  • Rozgrzać olej i kolejno smażyć przygotowane mięso, marchew i pieczarki. Wyjmować lekko zrumienione. Po usmażeniu wszystkie składniki zalać rosołem, doprawić solą i imbirem.
  • Rosół podany z ryżem lub makaronem ryżowym będzie solidnym daniem o oryginalnym smaku.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Rosół koreański. Ten smak zapamiętasz na długo
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tjzh2
d3tjzh2
d3tjzh2
d3tjzh2
Więcej tematów
d3tjzh2