Trwa ładowanie...
d1eyz28
06-05-2009 10:16

Fasolowa z wędzonką

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d1eyz28
Składniki
  • 35 dag wędzonki
  • 4 łyżki zacierek
  • 2 łyżki oleju
  • puszka fasoli (40dag)
  • marchewka
  • mała cebula
  • łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
Przepis

Marchewkę i cebulę obrać i opłukać. Cebulę posiekać, wędzonkę pokroić w kostkę i razem podsmażyć na oleju. W garnku zagotować 4 szklanki wody z liściem laurowym, tymiankiem, kminkiem, dodać zacierki, podsmażoną wędzonkę z cebulą, marchewkę pokrojona w plasterki i osączoną fasolę. Gotować 15-20 min. doprawić pieprzem i solą. Zamiast fasoli można użyć ciecierzycy.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1eyz28
d1eyz28
d1eyz28
Więcej tematów
d1eyz28