06-05-2009 10:16
Fasolowa z wędzonką
Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 35 dag wędzonki
- 4 łyżki zacierek
- 2 łyżki oleju
- puszka fasoli (40dag)
- marchewka
- mała cebula
- łyżeczka tymianku
- 1/2 łyżeczki mielonego kminku
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Przepis
Marchewkę i cebulę obrać i opłukać. Cebulę posiekać, wędzonkę pokroić w kostkę i razem podsmażyć na oleju. W garnku zagotować 4 szklanki wody z liściem laurowym, tymiankiem, kminkiem, dodać zacierki, podsmażoną wędzonkę z cebulą, marchewkę pokrojona w plasterki i osączoną fasolę. Gotować 15-20 min. doprawić pieprzem i solą. Zamiast fasoli można użyć ciecierzycy.
Przepis dodał użytkownik misia13
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.