Trwa ładowanie...
d3af52z
06-05-2009 10:13

Chińska ?długa zupa?

Przepis
4.3
(4 głosy)
Oceń:
d3af52z
Składniki
  • 2 pęczki cebulki dymki (8 cebulek)
  • mała główka kapusty pekińskiej (ok. 20 dag)
  • 30 dag chudej wieprzowiny (od szynki)
  • 12 dag cienkiego chińskiego makaronu jajecznego
  • 6-7 szklanek bulionu z kurczaka (może być z kostki)
  • 1,5 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru
Przepis

Umyte i osuszone mięso pokroić w cieniutkie paseczki, kapustę poszatkować, dymkę pokroić na niewielkie kawałki. W rondlu z grubym dnem rozgrzać olej, wrzucić wieprzowinę i smażyć, aż mięso zbrązowieje. Wtedy dodać kapustę, sos sojowy i imbir, wymieszać, wlać gorący bulion. Zupę gotować na małym ogniu około 10 min, następnie dołożyć makaron i pokrojona dymkę, gotować, póki makaron nie będzie miękki (2-4 min).

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3af52z
d3af52z
d3af52z
Więcej tematów
d3af52z