Trwa ładowanie...
d4h0mmd
06-05-2009 10:11

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d4h0mmd
Składniki
  • 3 szkl bulionu warzywnego lub drobiowego
  • mała kapusta pekińska
  • czerwona papryka
  • marchewka
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki oliwy
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki cząbru lub tymianku
  • 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1łyżeczkę koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczkę soku z cytryny
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
Przepis

Warzywa umyć, oczyścić. Kapustę posiekać, marchewkę pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w drobną kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podsmażyć chwilę, dodać pozostałe warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotować aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać natką.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4h0mmd
d4h0mmd
d4h0mmd
Więcej tematów
d4h0mmd