Trwa ładowanie...
d4i2d10
29-04-2009 14:13

Piaskowy z lukrem przekladany marmolada

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d4i2d10
Składniki
  • 20 dag margaryny
  • 15 dag cukru
  • 4 jaja
  • 10 dag maki pszennej
  • 10dag maki ziemniaczanej
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • marmolada
  • lukier
Przepis

Margaryne utrzec z cukrem na puszysta mase. Gdy masa bedzie puszysta dodajemy kolejno po jednym jajku, a nastepnie make z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do foremki posmarowanej olejem i posypanej bulka tarta. Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy przez okolo pol godziny. Po upieczeniu wyciagamy ciasto z blachy czekamy az ostygnie. Po ostygnieciu nalezy przekroic ciasto w zdluz na pol i wysmarowac marmolada. Wierzch ciasta smarujemy lukrem.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2d10
d4i2d10
d4i2d10
Więcej tematów
d4i2d10