29-04-2009 14:13
Piaskowy z lukrem przekladany marmolada
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 20 dag margaryny
- 15 dag cukru
- 4 jaja
- 10 dag maki pszennej
- 10dag maki ziemniaczanej
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- marmolada
- lukier
Przepis
Margaryne utrzec z cukrem na puszysta mase. Gdy masa bedzie puszysta dodajemy kolejno po jednym jajku, a nastepnie make z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do foremki posmarowanej olejem i posypanej bulka tarta. Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy przez okolo pol godziny. Po upieczeniu wyciagamy ciasto z blachy czekamy az ostygnie. Po ostygnieciu nalezy przekroic ciasto w zdluz na pol i wysmarowac marmolada. Wierzch ciasta smarujemy lukrem.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.