27-04-2009 14:12
paprykowy kurczak
Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 500g piersi kurczaka
- 1 czerwona papryka (około 150g)
- 1 mała czerwona cebula
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- papryka ostra lub słodka
- dowolne zioła (polecane:natka pietruszki, rozmaryn, kminek)
Przepis
na łyżce oliwy podsmażamy na złoto pokrojone w paski lekko osolone piersi kurczaka (potrzebna do tego jest teflonowa patelnia, żeby mięso nie przywierało). potem dorzucamy pokrojoną paprykę i cebulę w talarkach, dolewamy trochę wody do podduszenia. gdy papryka i cebula zmięknie dodajemy paprykę ostrą lub słodką oraz zioła.
100kcal/100g
Przepis dodał użytkownik na-diecie
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.