Trwa ładowanie...
d298y86
26-04-2009 11:59

Bezy różowe

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d298y86
Składniki
  • białko 6 szt
  • cukier puder 3/4 szkl
  • cukier kryształ 1/4 szkl
  • cukier waniliowy 1 torebka
  • kisiel malinowy lub truskawkowy 1,5 łyżeczki
Przepis

Cukier puder należy dokładnie rozkruszyć jeśli ma grudki. Białka ubijamy na sztywno dodając cukry, a na sam koniec kisiel. Szprycą od tortu wyciskamy bezy (można także nakładać łyżką lub rękawem kucharskim) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni i suszymy w nim bezy przez około godzinę. Piekarnik musi być lekko uchylony.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d298y86
d298y86
d298y86
Więcej tematów
d298y86