Trwa ładowanie...
d41ln9e
19-04-2009 12:24

Masa do wafla

Przepis
3.2
(10 głosów)
Oceń:
d41ln9e
Składniki
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 kg cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 op. margaryny KASI
  • 3-4 łyżki kakao
  • zapach migdałowy
Przepis

Wszystkie składniki rozpuścić w garnku na ogniu. Jak się masa zagotuje, to przykręcić ogień i na takim ogniu gotować dotąd aż masa zacznie gęstnieć, pamiętając o mieszaniu. Jak masa zgęstnieje i ściemnieje, to odstawić do całkowitego ostygnięcia. Wafle kwadratowe lub prostokątne smarować po kolei masą, przekładać je i tak aż do wyczerpania całej masy. Andrut powinien składać się co najmniej z 7-8 sztuk wafli. Po złożeniu wafli, zawinąć je w papier, obciążyć deską, na którą postawić garnek z wodą aby się wafle dobrze skleiły. Ja to najlepiej robię wieczorem, bo na rano jak ręką odjął mam gotowy wafel a i dzieci jak były młodsze to mi chociaż nie marudziły na wieczór. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d41ln9e
d41ln9e
d41ln9e
Więcej tematów
d41ln9e