Trwa ładowanie...
d3bgh16
19-04-2009 00:32

BANALNIE PROSTE FRANCUSKIE ROGALIKI

Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
d3bgh16
Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1/2 słoiczka marmolady twardej
  • cukier puder do posypania
Przepis

Ciasto francuskie rozmrażamy (ja miałam schłodzone tylko, więc ta część mnie ominęła) i kroimy na trójkąty (bardziej obrazowo: ciasto kroimy na prostokąty, a każdy prostokąt należy przekroić po przekątnej). Na każdym boku trójkąta kładziemy niewielką ilość twardej marmolady i zawijamy w zwężającą się stronę. Gotowe rogaliki układamy na blasze i pieczemy ok 20-25 min w temp. 180 st. C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Doradzam, aby nie jeść ciepłych, gdyż marmolada jest wtedy bardzo gorąca i można się poparzyć, wiem coś o tym. Najsmaczniejsze są tego samego dnia. Szybko się je robi i niewiele kosztują, polecam !

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bgh16
d3bgh16
d3bgh16
Więcej tematów
d3bgh16