Trwa ładowanie...
d3i0c51
18-04-2009 21:21

Sernik przekładany

Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
d3i0c51
Składniki
  • Ciasto:
  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 kisiel wiśniowy
    • Ser:
  • 1 kg sera
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 6 jaj
  • bakalie
Przepis

Ciasto:
Przygotować ciasto jak na biszkopt i podzielić na 2 części: do I dodać kakao, do II dodać kisiel. Piec oddzielnie w temp. 160 C przez 30 min.

Ser:
Margarynę utrzeć, dodać cukier i stopniowo po 1 żółtku. Z białek ubić pianę i dodać do sera z budyniem i bakaliami. Lekko zamieszać i podzielić na 2 części.

Przygotowanie do pieczenia:
W biszkoptach wyciąć kółka. Przełożyć kółka różowe do brązowego placka i odwrotnie. Na ciasto ciemne z różowymi kółkami wylać pół sera i przykryć ciastem różowym. Na ciasto różowe z kółkami brązowymi wylać resztę sera i wyrównać. Piec w temp. 180 C przez 45-50 min

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3i0c51
d3i0c51
d3i0c51
Więcej tematów
d3i0c51