Trwa ładowanie...
d3uxfv3
30-04-2008 09:56

Krewetki w sosie czosnkowym

Przepis
4.0
(6 głosów)
Oceń:
d3uxfv3
Składniki
  • 8 krewetek z zalewy
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • pęczek natki
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
Przepis

Krewetki opłukać z zalewy i osuszyć. Na dobrze rozgrzanej oliwie smażyć krewetki ok. 5 minut. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Do krewetek na patelni wlać sok z cytryny oraz dodać natkę i czosnek. Chwilę dusić mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu umieścić krewetki polane sosem. Doskonałe z pieczywem czosnkowym oraz z sałatką z sosem winegret i z wytrawnym winem.

Przepis dodał użytkownik helas11

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3uxfv3
d3uxfv3
d3uxfv3
Więcej tematów
d3uxfv3