18-04-2009 11:05
Surówka z kapusty czerwonej
Przepis
Czerwona kapusta, przez Ślązaków zwana modrą to nieodłączny dodatek do klusków z dziurką i rolady. Ja ją lubię jeść również w towarzystwie smażonej ryby i puree.
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Źródło: Shutterstock
Składniki
- czerwona kapusta 10 dag
- jabłko 1/2 szt
- olej 1/2 łyżki
- sok z cytryny
- sól
Przepis
Oczyszczoną i umytą kapustę osączyć i drobniutko poszatkować. Dodać posiekane jabłko. Wymieszać z olejem, skropić sokiem z cytryny. Przyprawić do smaku solą.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Surówka z kapusty czerwonej
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.