04-04-2009 13:22
Bulion odświętny z naleśnikami
Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1/2selera
- 2-3 ziarna ziela angielskiego
- por
- kostka rosołowa
- 1/2szklanki mąki
- 3/4 szklanki mleka(wymieszanego pół na pół z wodą)
- jajko
- sól
- pieprz
- listek laurowy
- gałka muszkatołowa
- natka
- przyprawa do zupy
Przepis
Z mleka wymieszanego z jajkiem oraz mąką i doprawionego solą, pieprzem i gałką muszkatołową, zrobić gęste ciasto. Usmażyć 3 naleśniki. Zrulować je mocno. Pokroić w plastry.
Warzywa obrać, pokroić w paseczki. Zalać 5 szklankami wody. Dodać kostkę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie, sól. Gotować około 30 minut. Zupę doprawić do smaku, zalać nią ruloniki z naleśników. Posypać posiekaną natką.
Przepis dodał użytkownik misia13
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.