Trwa ładowanie...
d4jf9nt
04-04-2009 13:22

Bulion odświętny z naleśnikami

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d4jf9nt
Składniki
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2selera
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • por
  • kostka rosołowa
  • 1/2szklanki mąki
  • 3/4 szklanki mleka(wymieszanego pół na pół z wodą)
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • gałka muszkatołowa
  • natka
  • przyprawa do zupy
Przepis

Z mleka wymieszanego z jajkiem oraz mąką i doprawionego solą, pieprzem i gałką muszkatołową, zrobić gęste ciasto. Usmażyć 3 naleśniki. Zrulować je mocno. Pokroić w plastry.
Warzywa obrać, pokroić w paseczki. Zalać 5 szklankami wody. Dodać kostkę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie, sól. Gotować około 30 minut. Zupę doprawić do smaku, zalać nią ruloniki z naleśników. Posypać posiekaną natką.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4jf9nt
d4jf9nt
d4jf9nt
Więcej tematów
d4jf9nt