Trwa ładowanie...
d2rehwk
04-04-2009 13:19

Zupa włoska z młodych warzyw

Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
d2rehwk
Składniki
  • 300g bobu
  • cebula
  • 4 marchewki
  • 1/2 cukini
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • po 1/2 pęczka natki i szczypiorku
  • kostka rosołu z drobiu
  • 4 łyżki oleju
  • 4 kromki bułki
  • rozmaryn
  • oregano
  • sól
  • pierz
Przepis

Marchewki i cukinię umyć, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać razem z marchewką, podsmażyć na połowie oleju. Zalać wrzącą wodą, dodać kostkę rosołową. Gotować 10 minut. Następnie dodać cukinię.
Osobno ugotować bób. Obrać. Sałatę porwać na małe kawałki. Natkę i szczypiorek drobno posiekać.
Gdy warzywa z zupie będą miękkie dodać kawałki sałaty oraz bób. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem, rozmarynem i oregano. Wsypać natkę i szczypiorek. Zupę podawać z tostami lub bułką podsmażoną na reszcie oleju.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rehwk
d2rehwk
d2rehwk
Więcej tematów
d2rehwk