04-04-2009 13:19
Zupa włoska z młodych warzyw
Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 300g bobu
- cebula
- 4 marchewki
- 1/2 cukini
- 1/2 główki sałaty lodowej
- po 1/2 pęczka natki i szczypiorku
- kostka rosołu z drobiu
- 4 łyżki oleju
- 4 kromki bułki
- rozmaryn
- oregano
- sól
- pierz
Przepis
Marchewki i cukinię umyć, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać razem z marchewką, podsmażyć na połowie oleju. Zalać wrzącą wodą, dodać kostkę rosołową. Gotować 10 minut. Następnie dodać cukinię.
Osobno ugotować bób. Obrać. Sałatę porwać na małe kawałki. Natkę i szczypiorek drobno posiekać.
Gdy warzywa z zupie będą miękkie dodać kawałki sałaty oraz bób. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem, rozmarynem i oregano. Wsypać natkę i szczypiorek. Zupę podawać z tostami lub bułką podsmażoną na reszcie oleju.
Przepis dodał użytkownik misia13
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.