25-03-2009 14:51
Zupa pieczarkowa
Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 200-250g pieczarek
- kawalek miesa drobiowego
- 1 mala marchew, pol glowki cebuli
- warzywa mieszane(por, seler, pietruszka)
- 1 lyzka masla
- 1 lyzka maki
- 200g smietany slodkiej(30%)
- sol, pieprz, warzywko
Przepis
Do garnka z osolona woda(pol lyzki soli) wrzucamy kawalek miesa, marchew, cebule, warzywa mieszane pokrojone w kostke. Gotujemy do miekkosci. Pieczarki kroimy w drobna kostke, wrzucamy na rozgrzana patelnie z lyzka masla i dusimy przez 5-8 min. caly czas mieszajac (uwarzac aby grzybki nie przywarly do patelni). Pieczarki dodajemy do ugotowanego miesa z warzywami. Nastepnie dodajemy smietane slodka. Lyzke maki dodajemy do wody (1/3 szkl wody) i mieszamy aby nie bylo grodek. Wlewamy do zupy.Natke pietruszki siekamy i dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem, warzywkiem.Mozna podawac z makaronem, ziemniakami, pieczywem itd. SMACZNEGO
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.