Pizza
- Ciasto: 250g maki
- 4 lyzki oleju
- 2 dag drozdzy
- sol, pieprz
- Farsz: pol kilo cebuli
- pol kilo kielbasy
- 300g ugotowanych grzybow
- 1 szkl mleka
- 1 lyzka maki
- olej
- 3 zoltka
- sol, pieprz
- 200g startego sera
Ciasto: Do maki dodac rozkruszone drozdze i olej (4 lyzki). Zarobic ciasto woda do konsystencji gestego ciasta drozdzowego, osolic, dodac szczypte pieprzu. Przygotowane ciasto rozprowadzic rownomiernie na dnie blaszki posmarowanej olejem i formujemy rant. Wierzch ciasta smarujemy koncentratem pomidorowym.
Farsz: Kielbase kroimy w kostke i smazymy na patelni. Gdy sie usmazy odstawiamy na bok. Nastepnie cebule obieramy i kroimy, dusimy z dodatkiem oleju(doprawic do smaku sola i pieprzem). Gdy zmieknie, oproszyc maka i wymieszac i rozprowadzic mlekiem, mieszajac zagotowac, odstawic az wystygnie i zaciagnac zoltkami, nastepnie dodajemy ugotowane grzyby i wszystko nalezy wymieszac. Przygotowana w ten sposob cebule z grzybami wylozyc na ciasto a nastepnie usmazona kielbase. Posypac utartym serem. Piec w temp.200°C przez okolo od 20 do 30 min.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze