20-03-2009 13:45
Barszcz bialy
Przepis
3.5
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- 400g smietany kwasnej
- 3 petka bialej kielbasy
- warzywa mieszane(por, seler, cebula, marchew)
- sol, pieprz
- czosnek (1 zabek)
- majeranek
- bazylia
- 3 jajka(ugotowane na twardo)
- pol lyzki lub lyzke octu
Przepis
Do garnka wlewamy wode i wrzucamy pokrojone w kostke warzywa, i nastepnie biala kielba<x>se. Wszystko gotujemy. Gdy warzywa beda miekkie wlewamy smietane rozrobiona z woda aby sie nie zwarzyla. Nastepnie dodajemy czosnek (bardzo drobno pokrojony), majeranek, bazylie i do smaku sol, pieprz, i ocet. Mozna takze dac troche chrzanu bedzie lepszy smak. Nastepnie wrzucamy ugotowane i pokrojone jajka. Mozna podawac z makaronem, ziemniakami jak kto woli.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.