Trwa ładowanie...
d3bgh16
14-03-2009 15:40

Ciasto budyniowe

Przepis
3.0
(4 głosy)
Oceń:
d3bgh16
Składniki
  • Ciasto: 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 opakowania budyniu (waniliowy, smietankowy wedlug uznania)
  • pol torebki proszku do pieczenia
  • szczypta kwasku do pieczenia
    • Na wierzch:
  • 1 ugotowany budyn
  • migdaly
Przepis

Wyrzej wymienione skladniki na ciasto wsypac do miski i wymieszac mikserem. Przelac ciasto na wysmarowana olejem i posypana bulka tarta blaszke i piec w nagrzanym do 170°C piekarniku. Kiedy minie 50 min wyciagamy ciasto z piekarnika i polewamy na nie goracy ugotowany budyn i posypujemy migdalami. Wkladamy zpowrotem do piekarnika i pieczemy 10 min. tak aby calosc calego pieczenia ciasta wyniosla godz.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bgh16
d3bgh16
d3bgh16
Więcej tematów
d3bgh16