14-03-2009 09:44
KOKOSOWE NIEBO
Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- ( Na dużą blaszkę)
- BISZKOPT:
- 4 jajka
- 3/4 szkl, mąki
- *3/4 szkl. cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- MASA KOKOSOWA:
- 500 ml 30 % śmietany kremówki
- 2 torebki " śmietanfikxu"
- 25 dag wiórek kokosowych
- 2 tabliczki białej czekolady
Przepis
BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka,cukier jeszcze ubijać.Delikatnie wymieszać z mąka i proszkiem do pieczenia.Piec 30 min.w temp.180 stopni.Wystudzić.
KREM KOKOSOWY:
Smietanę (dobrze schłodzoną) ubić z śmietanfixem.1 1/2 czekolady zetrzeć na małych oczkach (pozostałą zetrzeć na duzych oczkach do dekoracji).Do ubitej śmietany dodać starte wiórki czekoladowe i wiórki kokosowe.
Krem wyłożyc na biszkopt i posypać starta czekoladą.Całe ciasto schłodzić.
Przepis dodał użytkownik muza13
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.