11-03-2009 10:36
Ogorkowa
Przepis
2.6
(7 głosów)
Oceń:
Składniki
- 30 dag warzyw mieszanych (seler, por,marchew)
- 35 dag ogorkow kwaszonych
- listek laurowy
- sol
- pieprz
- cukier
- 3/4 szklanki mleka
- lyzka maki pszennej
- kawalek miesa drobiowego
- 4 srednie ziemniaki
Przepis
Mieso, ziemniaki i warzywa pokrojone w kostke nalezy ugotowac do miekkosci (z dodatkiem soli ok.pol lyzki). Gdy beda ugotowane nalezy ogorki zetrzec na tarce o grobych oczkach i wrzucic do garnka z miesem i warzywami i listkiem laurowym (trzeba pamietac ze mieso i warzywa musza byc miekkie). Pogotowac ok 5 min. 1 lyzke maki wsypujemy do mleka i dobrze musimy rozmieszac. Nastepnie mleko z maka wlewamy do garnka i mieszamy. Doprawiamy do smaku warzywkiem ,odrobina cukru i pieprzu. Posypac posiekana pietruszka.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.