Trwa ładowanie...
d2ge2tg
11-03-2009 10:36

Ogorkowa

Przepis
2.6
(7 głosów)
Oceń:
d2ge2tg
Składniki
  • 30 dag warzyw mieszanych (seler, por,marchew)
  • 35 dag ogorkow kwaszonych
  • listek laurowy
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • 3/4 szklanki mleka
  • lyzka maki pszennej
  • kawalek miesa drobiowego
  • 4 srednie ziemniaki
Przepis

Mieso, ziemniaki i warzywa pokrojone w kostke nalezy ugotowac do miekkosci (z dodatkiem soli ok.pol lyzki). Gdy beda ugotowane nalezy ogorki zetrzec na tarce o grobych oczkach i wrzucic do garnka z miesem i warzywami i listkiem laurowym (trzeba pamietac ze mieso i warzywa musza byc miekkie). Pogotowac ok 5 min. 1 lyzke maki wsypujemy do mleka i dobrze musimy rozmieszac. Nastepnie mleko z maka wlewamy do garnka i mieszamy. Doprawiamy do smaku warzywkiem ,odrobina cukru i pieprzu. Posypac posiekana pietruszka.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ge2tg
d2ge2tg
d2ge2tg
Więcej tematów
d2ge2tg