Trwa ładowanie...
d298y86
02-03-2009 15:16

Kopytka

Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
d298y86
Składniki
  • 800-1000 g ziemniaków
  • 2,5 szklanki maki
  • 0,5 szklanki maki ziemniaczanej
  • 2 jajka
Przepis

Ziemniaki ugotować i jeszcze ciepłe zemleć lub przecisnąć przez praskę. Przestudzić.
Gdy wystygną przełożyć na stolnice posypaną maką, dodać obie mąki i jajka oraz szczyptę soli. Zagnieść ciasto.
Z wyrobionego ciasta uformować wałeczki i pokroić na skośne kluseczki.
Kopytka gotować w osolonej wodzie przez ok 8 min od wypłynięcia.

Podawać ze zrumienioną cebulką lub z sosem np. pieczarkowym, mięsnym

Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d298y86
d298y86
d298y86
Więcej tematów
d298y86