26-02-2009 20:49
Makaron z "bajerami"
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 150g makaronu
- mala glowka cebuli
- 200g mortadeli
- pol papryki (czerwona lub zielona)
- garsc pokrojonej kapusty pekinskiej
- pol lyzeczki przyprawy gyros
- pol lyzeczki przyprawy warzywko
- 3 lyzki oleju
- 100g smietany slodkiej
- 4 lyzki ketchupu
- 1/3 szklanki wody
Przepis
Makaron gotujemy wedlug przepisu podanego na opakowaniu. Na rozgrzana patelnie wlewamy olej i wrzucamy cebule pokrojona w pol krazki i lekko zarumieniamy. Mortadele kroimy w kostke i dodajemy do smazacej sie cebuli. Smazymy razem przez ok. 2 min. i dodajemy przyprawe gyros. Papryke i kapuste pekinska kroimy na cienkie paski i dodajemy to do cebuli i mortadeli. Nastepnie wlewamy wode i dusimy , jezeli woda odparuje to nalezy dolac. Do duszacych skl. dodajemy ketchup , mieszajac to wszystko razem. Poniej dodajemy smietane slodka i doprawiamy do smaku przyprawa warzywko. Do gotowego "bajeru" wrzucamy makaron i wszystko razem mieszamy podgrzewajac na malym ogniu.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.