Trwa ładowanie...
d18xanx
26-02-2009 20:49

Makaron z "bajerami"

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d18xanx
Składniki
  • 150g makaronu
  • mala glowka cebuli
  • 200g mortadeli
  • pol papryki (czerwona lub zielona)
  • garsc pokrojonej kapusty pekinskiej
  • pol lyzeczki przyprawy gyros
  • pol lyzeczki przyprawy warzywko
  • 3 lyzki oleju
  • 100g smietany slodkiej
  • 4 lyzki ketchupu
  • 1/3 szklanki wody
Przepis

Makaron gotujemy wedlug przepisu podanego na opakowaniu. Na rozgrzana patelnie wlewamy olej i wrzucamy cebule pokrojona w pol krazki i lekko zarumieniamy. Mortadele kroimy w kostke i dodajemy do smazacej sie cebuli. Smazymy razem przez ok. 2 min. i dodajemy przyprawe gyros. Papryke i kapuste pekinska kroimy na cienkie paski i dodajemy to do cebuli i mortadeli. Nastepnie wlewamy wode i dusimy , jezeli woda odparuje to nalezy dolac. Do duszacych skl. dodajemy ketchup , mieszajac to wszystko razem. Poniej dodajemy smietane slodka i doprawiamy do smaku przyprawa warzywko. Do gotowego "bajeru" wrzucamy makaron i wszystko razem mieszamy podgrzewajac na malym ogniu.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18xanx
d18xanx
d18xanx
Więcej tematów
d18xanx