Trwa ładowanie...
d35iy16
31-01-2022 10:38

Dorsz duszony z pieczarkami

Przepis

Dorsz duszony z pieczarkami i porem świetnie sprawdzi się na obiad. Tak przygotowana ryba jest soczysta i delikatna. Świetnie smakuje z ryżem lub ziemniaczanym puree. Przekonajcie się sami.

d35iy16
3.4
(22 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 80 dag filetów z dorsza
  • 4 łyżeczki soku cytrynowego
  • 2 duże pory
  • 2 szklanki wody
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżeczka mieszanki suszonych ziół (np. zioła prowansalskie)
  • sól i pieprz
Przepis
  • Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać sok z cytryny. Dodać rybę.
  • Pory umyć, odrzucić zielone części. Części białe pokroić w cienkie plasterki.
  • Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Dodać wraz z porami do ryby.
  • Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu 0k. 15 min. W połowie duszenia dodać zioła.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Dorsz duszony z pieczarkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35iy16
d35iy16
d35iy16
d35iy16
Więcej tematów
d35iy16