Trwa ładowanie...
d2jjgmo
29-04-2008 10:54

Panga z jarzynami i ryżem

Przepis
3.4
(10 głosów)
Oceń:
d2jjgmo
Składniki
  • 50 dkg filetów z pangi
  • masło klarowane
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • Ryż:
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanych migdałów
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
Przepis

Przygotować ryż. Na patelni rozgrzać masło, wsypać ryż i smażyć mieszając aż stanie się szklisty. Dodać pozostałe składniki wymieszać, zalać wodą , dodać sól. Przykryć i powoli gotować na maleńkim ogniu. Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę, ostrożnie przełożyc na talerz z ryżem i ulubionymi jarzynami z wody.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2jjgmo
d2jjgmo
d2jjgmo
Więcej tematów
d2jjgmo