Trwa ładowanie...
de8fukg
23-07-2020 10:15

Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik

Przepis

Duszona cebulka po wiejsku to dla wielu osób prawdziwy smak dzieciństwa. Cebulka świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, jako dodatek do mięs, ziemniaków czy smażonej kiełbasy. Klasyczny przepis wraca w nieco odmienionej wersji. Wystarczy odrobina białego wina, by całkowicie odmienić smak duszonej cebulki. Wypróbujcie koniecznie.

de8fukg
2.2
(13 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 3-4 duże cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • 1 listek laurowy
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Cebule obrać i pokroić w piórka.
  • Na patelni rozgrzać olej z masłem, wrzucić cebulę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać liść laurowy.
  • Dusić, aż cebulka stanie się złocista. Wlać wino, odparować i gotowe.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
12

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
de8fukg
de8fukg
de8fukg
de8fukg
Więcej tematów
de8fukg