Trwa ładowanie...
d1cgmyx
29-04-2008 10:11

Szybki dip z awokado z koledrą. Do nachosów będzie doskonały

Przepis

Pikantny i aromatyczny dip z awokado świetnie pasuje jako pasta do chleba, pieczonych ziemniaków czy smażonego lub grillowanego mięsa. Doskonale sprawdzi się także jako dodatek do nachosów czy tortilli.

d1cgmyx
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: TONO BALAGUER
Składniki
  • 1 duże dojrzałe awokado
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 papryczka chilli lub jalapeno
  • 1 mały pomidor o intensywnym smaku
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny lub limonki
  • pęczek kolendry
  • sól, pieprz
Przepis

Wszystkie składniki siekamy, wrzucamy do moździerza i ucieramy (można zmiksować w blenderze), dodając sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Można pokombinować z różnymi dodatkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Szybki dip z awokado z koledrą. Do nachosów będzie doskonały
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1cgmyx
d1cgmyx
d1cgmyx
d1cgmyx
Więcej tematów
d1cgmyx