Trwa ładowanie...
d3uxfv3
02-02-2009 18:27

Zupa rybna

Przepis

Aromatyczna i esencjonalna zupa rybna posmakuje nawet najbardziej wybrednym osobom. Smak podkręci dodatek białego wina.

d3uxfv3
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 1 kg różnych morskich ryb
  • 50 dag ziemniaków
  • 2 łyżki mąki
  • pół szklanki słodkiej śmietanki
  • 8 kromek bułki
  • 5 dag masła
  • szklanka mleka
  • 2 kieliszki białego wina
  • cebula
  • 2 marchwie
  • pęczek natki pietruszki
  • zielony koper
  • sól
  • pieprz
Przepis

2 I wody zagotować z winem posolić, dodać drobno pokrajaną marchew, całą cebulę oraz natkę pietruszki i gotować 15 min. Po tym czasie dodać obrane całe ziemniaki, pogotować chwilę i dołożyć pokrajaną na dzwonka rybę. Gotować do miękkości. W rondelku przygotować jasną zasmażkę z masła i mąki, zalać ją zimnym mlekiem i mieszać trzymając na bardzo małym ogniu, aż powstanie gładki sos. Wlać śmietankę, wymieszać i trzymać w cieple. Przed podaniem na stół rybę i ziemniaki wyjąć na półmisek i obłożyć wokół kromkami bułki posmarowanej masłem. Wywar przecedzić, połączyć z sosem, zagotować, przyprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Podać jednocześnie na stół półmisek z rybą i zupę do popicia

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Zupa rybna
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3uxfv3
d3uxfv3
d3uxfv3
d3uxfv3
Więcej tematów
d3uxfv3