01-02-2009 18:16
pieczeń wołowa duszona
Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 70 dog wołowiny bez kości
- 1 łyżka mąki
- 6 dag tłuszczu
- 2 duże cebule
- sól do smaku
- 0,5 szklanki wody
Przepis
Mięso obrać z błon, usunąć ścięgna, dobrze zbić tłuczkiem. Obsypać mąką i solą, obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i razem zrumienić. Wlać wodę zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zagęścić sos resztką mąki, jeżeli potrzeba dolać nieco wody.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.