Trwa ładowanie...
d3th1tz
01-02-2009 18:16

pieczeń wołowa duszona

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d3th1tz
Składniki
  • 70 dog wołowiny bez kości
  • 1 łyżka mąki
  • 6 dag tłuszczu
  • 2 duże cebule
  • sól do smaku
  • 0,5 szklanki wody
Przepis

Mięso obrać z błon, usunąć ścięgna, dobrze zbić tłuczkiem. Obsypać mąką i solą, obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i razem zrumienić. Wlać wodę zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zagęścić sos resztką mąki, jeżeli potrzeba dolać nieco wody.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3th1tz
d3th1tz
d3th1tz
Więcej tematów
d3th1tz