Trwa ładowanie...
d2nv8lp
01-02-2009 18:07

wieprzowina zjarzynami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2nv8lp
Składniki
  • 1 kotlet schabowy (około 10 dkg pokrajany w cienkie paski)
  • 3 łyżki oleju jadalnego
  • 1/2 szklanki poszatkowanych pieczarek
  • 1 średnia cebula pokrajana w piórka
  • 1 marchew pokrajana w cienkie słupki
  • 1 szklanka drobno poszatkowanej białej kapusty
  • 1/2 szklanki zielonej fasolki pokrajanej w ukośne paseczki
    • Marynata :
  • 1 łyżka sosu sojowego lub 1 łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody
  • 1 łyżka oleju jadalnego
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki cukru
    • Sos;
  • 1 szklanka rosołu lub wody
  • łyżka sosu sojowego lub przyprawy maggi
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sól do smaku
Przepis

1. Miźso wymieszaę ze składnikami marynaty, odstawię na 1/2 godz.
2. Fasolkę zalać gotującą woda, gotować przez 2 min., odcedzić.
3. Wymieszać składniki sosu, odstawić.
4. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju (2 łyżki), mieszając. Wyjąć, trzymać w cieple.
5. Na patelnię wlać resztę oleju, mocno go podgrzać, smażyć marchewkę przez 2 min., stale mieszając, dodać cebulę, smażyć przez minut na dużym ogniu; dodać pieczarki, smażyć przez minutę; dodać kapustę i zieloną fasolkę. smażyć wszystkie jarzyny przez 2 min., stale mieszając.
6. Włożyć mięso, wymieszać, smażyć przez minutę.
7. Wlać sos, gotować aż zgęstnieje, stale mieszając.
8. Podawać natychmiast z ryżem ugotowanym na sypko.
Proporcje dla 3-4 osób

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2nv8lp
d2nv8lp
d2nv8lp
Więcej tematów
d2nv8lp