Trwa ładowanie...
d3hc0fv
01-02-2009 17:51

zapiekane ziemniaki

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d3hc0fv
Składniki
  • 1 kg ziemniaków jednakowej wielkości
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki utartego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
Przepis

Ziemniaki obrać i ponadkrawać w cienkie talarki, nie do końca, aby jeden brzeg trzymał je - "jak grzebień". Ułożyć w naczyniu ogniotrwałym grubo posmarowanym masłem, na każdym ziemniaku położyć kawałeczek masła, oprószyć solą i pieprzem, na wierzchu posypać tartym serem. Piec ziemniaki w piekarniku, aż zmiękną (45-50 min). Tak przygotowane ziemniaki podaje się do mięsa lub duszonych ryb.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hc0fv
d3hc0fv
d3hc0fv
Więcej tematów
d3hc0fv