Trwa ładowanie...
d3p83l0
01-02-2009 17:49

pomidory faszerowane jajami

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3p83l0
Składniki
  • 10 szt. pomidorów,
  • 3 łyżki tłuszczu,
  • 2 cebule,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • 4 jaja,
  • pół szklanki śmietany,
  • sól,
  • sproszkowana papryka,
  • pieprz,
  • łyżka mąki,
  • nać pietruszki,
  • przyprawa do zup,
  • szklanka wywaru z włoszczyzny
Przepis

Z pomidorów ściąć wierzchy i wydrążyć. Cebule obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu; dodać tartą bułkę, pieprz oraz ugotowane i posiekane jaja. Przygotowaną masą napełniać pomidory, włożyć je do rondla; podlać wywarem i wstawić do piekarnika. Wydrążone środki ugotować z dodatkiem papryki i tłuszczu, przetrzeć przez sito, dodać do pomidorów. Sos podprawić mąką zmieszaną ze śmietaną. Podawać z ryżem lub ziemniakami

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3p83l0
d3p83l0
d3p83l0
Więcej tematów
d3p83l0