01-02-2009 17:49
pomidory faszerowane jajami
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 10 szt. pomidorów,
- 3 łyżki tłuszczu,
- 2 cebule,
- 3 łyżki tartej bułki,
- 4 jaja,
- pół szklanki śmietany,
- sól,
- sproszkowana papryka,
- pieprz,
- łyżka mąki,
- nać pietruszki,
- przyprawa do zup,
- szklanka wywaru z włoszczyzny
Przepis
Z pomidorów ściąć wierzchy i wydrążyć. Cebule obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu; dodać tartą bułkę, pieprz oraz ugotowane i posiekane jaja. Przygotowaną masą napełniać pomidory, włożyć je do rondla; podlać wywarem i wstawić do piekarnika. Wydrążone środki ugotować z dodatkiem papryki i tłuszczu, przetrzeć przez sito, dodać do pomidorów. Sos podprawić mąką zmieszaną ze śmietaną. Podawać z ryżem lub ziemniakami
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.